master

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.


Вы здесь » master » Кулінарна книга країн світу » Кулінарна книга країн світу


Кулінарна книга країн світу

Сообщений 1 страница 9 из 9

1

Зануритися у культуру та звичаї народів світу можна і у себе вдома. Кухні світу, безліч рецептів та нових екзотичних смаків. Спробуй країни на смак…

http://bonduelle.ua/files/2009/09/kuhni-svitu.jpg

2

Американська кухня

Американська кухня завдячує своєю різноманітністю індіанським, африканським впливам, а також емігрантам з Європи й Азії. В окремих регіонах вплив на формування кулінарної культури мали традиції народів, які їх заселяли. Окрім того, на різноманітність американської кухні впливає також масштабність країни.
http://www.bonduelle.ua/uploads/_contents/5460/content/mini_american-cuisines-dishes.jpg
Фаст фуд або швидке харчування
Незаперечно перше, з чим асоціюється американська кухня – це швидке харчування, тобто фаст фуд, поняття далеке від дотримання кулінарних звичаїв. Тут спадають на думку найбільш популярні американські страви, такі як: хот-дог, гамбургер або курячі крильця.

Ці страви сьогодні популярні в цілому світі й доступні майже в кожній країні. Американська кухня перш за все асоціюється зі швидким, досить калорійним і не завжди здоровим харчуванням, а стиль американської їжі, сервіровки та споживання страв є прототипом швидкої, не надто цінної перекуски поза домом, під час короткої робочої перерви.

                                                                                                                                                                      http://www.bonduelle.ua/uploads/_contents/5460/content/mini_burgers-cola.jpg                                                                                                                                     Американська традиція
Глибоке коріння в американській культурі мають також такі страви, як фарширований індик, солодка картопля чи журавлиний соус, які готуються на свято Подяки, так званий Thanksgiving Day.

3

Французька кухня – цікаві факти і рецепти
Багато гурманів вважають французьку кухню кращою в світі. На це впливають не тільки смачні та вишукані рецепти французької кухні, але також традиції і звички самих французів.

http://bonduelle.ua/files/2009/09/francuzka-kuhnja-300x200.jpg
Французька кухня
Французька кухня тісно пов’язана з культурою народу, вважається колискою кулінарного мистецтва та раєм для кухарів. Її всесвітня слава відображається навіть у тому, що майже кожен француз, незалежно від освіти чи соціального статусу, може з легкістю дискутувати на кулінарну тематику.

Для середньостатистичного француза кухня – невід’ємний елемент повсякденного життя, не випадково саме французи винайшли мистецтво «savoir-vivre» (правила хорошого тону). Також безліч термінів французької кухні вкорінились до багатьох мов і вживаються на кухнях всього світу.   

Равлики…
Свою популярність у французькій кухні равлики здобули завдяки Антуану Кареме – автору «Похвали французькій кухні». Ці невеличкі молюски, приготовані з маслом, часником і петрушкою, стали настільки популярними, що було винайдено навіть спеціальні тарілки з заглибленнями, а також щипці для утримування гарячої мушлі, завдяки чому можна надіти равлика на двозубу виделку.
Любителі цих молюсків навіть не уявляють, наскільки тяжкий процес приготування равликів перед тим, як вони попадають на тарілку. Щоб їх організм очистився від залишків їжі, вони піддаються 10-денному голодуванню. Потім їх тричі ополіскують, варять, охолоджують і знову варять. Охолодженими їх вкладають до стерилізованих мушель, намазаних часниковим маслом, і лише після цього подають на тарілку.

4

Португальська кухня – це поєднання арабської та європейської кухонь. У ній переважають страви з риби, дарів моря, м’яса та овочів.
Португальська кухня – найзахідніша кухня континенту
Португалія – країна потомків великих мореплавців та першовідкривачів. Її сучасну кухню сформували з однієї сторони окупанти, а саме римляни та араби, а з другої – екзотичні приправи, котрі привозили з Нового Світу. Страви, які потрапляють на португальський стіл, поєднують у собі простоту смаку з екзотикою корінних приправ. Римляни принесли до португальської кухні часник, а араби – рис, мигдальні дерева, лимонні плантації, фіги та персики..

Зелений суп, зелене вино
На півночі дуже популярний caldo verde – зелений суп, національна португальська страва, для приготування якої використовують листя капусти couve gallega. Разом із зеленим супом подають вино verde, молоде зелене вино, ідеальне для теплих літніх вечорів. Якщо додати до цього кукурудзяний хліб broa de milho та відомі на весь світ гострі ковбаски chorizo, отримаємо ідеальну страву для справжнього гурмана.

http://www.bonduelle.ua/uploads/_contents/5628/content/mini_cockerel-of-portugal.jpg
Найкраще вино у світі
Говорячи про Португалію не можливо не згадати про долину Дуоро, найвідомішим продуктом якої є вино Порто. Декотрі вважають його за найкраще червоне вино у світі.

5

Тайська кухня
Тайська кухня, яка характеризується сумішшю смаків, бере свої початки в китайській і індійській кухнях.
Тайська кухня багато в чому відрізняється від китайської, дає змогу вибирати інгредієнти для страв, що робить її більш індивідуальною та ставить перед поваром більше завдань. Її оригінальність полягає в тому, що окрім запозичених, таїландці опрацювали свої власні, неповторні рецепти. Час приготування та кількість приправ залежить лише від фантазії повара.

http://www.bonduelle.ua/uploads/_contents/224/content/mini_thai-cuisine-small.jpg
Мистецтво декорації
Окрім смаку страви дуже важливий її зовнішній вигляд. Саме тому таїландці багато уваги приділяють декоруванню страв, що перетворилося на справжнє мистецтво. Дуже часто тарілки прикрашають зеленню, а також шматочками огірка чи помідора.
Рис усьому голова
У тайській кухні всі страви складаються з рису, який нейтралізує смак, що дуже важливо для гострих страв. Цікавим є те, що під час приготування рису таїландці ніколи не додають солі. Рис у тайській кухні відіграє ту ж роль, що і хліб або картопля в європейській.

6

Японська кухня
Японська кухня є однією з найкорисніших кухонь світу. Вона дуже багата на овочі, рибу і морепродукти, а основою багатьох страв являється рис.
У порівнянні з іншими кухнями вона майже позбавлена приправ, а базується на рисі, соєвих продуктах (miso, tofu), рибі, морепродуктах, водоростях і овочах. Знаменита завдяки своїм простим стравам, в яких жоден з інгредієнтів не псує природного смаку інших. Важливим елементом японської кухні є вигляд і прикрашення страв. Завданням оформлення страв є створення відповідного настрою, щоб можна було вповні насолодитись їх смаком.
http://bonduelle.ua/files/2009/09/japanese-cuisine-300x256.jpg
Суші
Історія суші налічує 1300 років. Суші у тому вигляді, в якому ми знаємо їх сьогодні, вперше приготував японський повар Hanaya Yohei. Насправді ж це страва, що складається зі шматочка риби, покладеного на маленьку рисову кульку з крихтою японського хріну васабі (wasabi). Для її приготування використовується рис найвищої якості, приправлений оцтом. Головною складовою цієї страви є, звісно, риба, і виключно її найсмачніші частини.

Натуральна та гармонійна
Однією з причин довголіття японців є їх традиційна, гармонійно скомпонована дієта. У японській кухні дуже важливим є принцип сезонності, який полягає на такому підборі складників, щоб вони відображали актуальну пору року, згідно з концепцією сезонності (shun), коли риба, овочі та фрукти найбільш багаті поживними речовинами – приблизно 10 днів на рік. Клімат у Японії відрізняється в залежності від регіону, але є щось, що поєднує їх всі… Головною складовою майже кожної страви є рис. Отже, кліматичні умови в усій Японії надзвичайно сприятливі для вирощування цієї вимогливої рослини. Крім того, особливо в давні часи, у Японії майже не вживали м’яса, лише рибу. І сьогодні м’ясо не особливо популярне. Тому для того, щоб описати японську кухню можна використовувати лише два слова: «натуральна та гармонійна».

7

Єврейська кухня
Єврейська кухня – це справжня Вавилонська вежа кулінарного світу, яка збагачувалась завдяки іншим кухням, де проживали діаспори єврейського народу.
Кухня й історія
Говорячи про єврейську кухню, слід пам’ятати, що вона є результатом бурної та багатої історії цього народу. Це поєднання кулінарних впливів країн, де проживала єврейська діаспора, з релігійними законами та святковими традиціями євреїв. Сотні, а інколи тисячі років проживання євреїв у будь-якій країні, впливали на змішування кулінарних традицій та постійно смаків збагачували смакову палітру… Завдяки кухні Ви зможете дізнатись про традиції, звички, а також історію єврейського народу.
http://bonduelle.ua/files/2009/09/jevrejska-kuhnja-200x300.jpg
Цимес тобто смачне
Цимес це відома на весь світ страва єврейської кухні, складається в основному з приготованих овочів і фруктів з додаванням м’яса. Найпопулярнішими овочами є морква та ріпа, а з фруктів варто виділити груші, яблука, інжир і сливи.

«Кашрут» – кошерна їжа
Правила, котрі походять із Тори (П’ятикнижжя Мойсея) суворо дотримуються правовірні євреї. Їжа поділяється на дозволену (кошерну) та заборонену (трефну).

8

Польська кухня
Фірмовими стравами польської кухні є високоякісні м’ясні вироби, яким притаманні неперевершені смакові властивості, а також солодощі й десерти, особливо тістечка. Бігос, вареники з капустою та грибами, або м’ясом, голубці, «журек» і яловичі зрази – це страви, які потрібно скуштувати неодмінно!
Бесіда – невід’ємний елемент багатої та різноманітної польської кухні. У цій кухні велику роль відіграли історичні зміни, які відбувалися протягом сотень років. Край, який протягом довгих років бурхливої історії залишався окупованим, позбавленим незалежності та суверенності, цінував свою культуру і традицію майже в усіх сферах життя. Саме тому в польській кухні прижилися різні страви, запозичені від сусідніх держав, а також іммігрантів, що до сьогоднішнього дня передаються різноманітним і багатим регіональним кухням.
http://bonduelle.ua/files/2010/03/polish-cuisine-218x300.jpg
Дари природи
Типові польські страви пов’язані з доступністю продуктів, які в них використовуються. Польща, як сільськогосподарський край зі значною лісистістю, черпала найкраще з природи, саме тому тут присутні страви зі збіжжя – випічка, каші, а також різні страви з борошна – вареники, кльоцки чи млинці.
Важливу роль відігравали супи з великою кількістю овочів й інші страви з овочів і м’яса – продуктів, які були доступні в домашньому господарстві чи на диких лісистих територіях. З лісу походили також цінні гриби, ягоди та трави. Не менш важливою була прісноводна риба, а по мірі можливості та доступу до моря, також морська. По багатьох роках, незважаючи на розвиток, прогрес і доступність багатьох продуктів, традиційні польські страви залишаються незмінними і готуються відповідно до старих рецептів і до сьогодні.

9

http://www.youtube.com/watch?v=Fi-gLhfe2d4


Вы здесь » master » Кулінарна книга країн світу » Кулінарна книга країн світу


Рейтинг форумов | Создать форум бесплатно © 2007–2019 «QuadroSystems» LLC